söndag 10 augusti 2008

Partytime!

I kväll har priserna för bästa genusreportage delats ut här i Johannesburg. Fatta grejen - tänk om vi i Sverige jämsides med Stora Journalistpriset kunde dela ut Stora Priset för bästa genusreportage. 
Tio lyckliga pristagare från södra Afrika-Mauritius, Malawi, Sydafrika med flera - fick stora applåder för sina insatser. Många av reportagen handlar om hiv/aid och genus, mäns våld mot kvinnor - tunga svåra ämnen med tabun kring sig. 
Sjävla satt vi bredvid Johannesburgs borgmästare och jordbruksminstern vid hedersbordet. Vi fick också presentera oss lite kort - och har nu etablerat oss som The Marias. 
Tidigare på dagen var vi på möte med Gender and Media Diversity Centre - en internationell resursorganisation för medborgare medieaktivister och medieproducenter. Därefter möte med Gender and Media Souhtern Afrika - ett stort nätverk med av 14 länder som alla jobbar med medier och genus. Vilket engagemang! Mötet inleddes under festliga former - alla delegationer sjöng eller dansade en hälsning till mötet. Häftigt. Det är sånt man bara drömmar hoppas ska kunna ske i Norden till exempel.  Vi hade spetsat oss på att sjunga Sveriges nationalsång - men kanske bäst för publiken att vi slapp.../MJ 

Inga kommentarer: